Пиле с маслен ориз

И пюре от 🥕

5 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

филетата от 1 пиле

1/2 ч.л. къри

зехтин за намазване

сол и черен пипер на вкус

За бульона:

фенерът от пилето

1/4 морков

1 стрък стеблена целина

1 глава лук

сол на вкус

За пюрето от моркови:

500 г моркови

1 скилидка чесън

30 г краве масло

50 мл течна животинска сметана (32%)

1 щипка индийско орехче

сол на вкус

За ориза:

150 г ориз басмати

50 г краве масло

1 глава лук шалот

1 дафинов лист

350 мл пилешки бульон

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Отделете филетата от пилето, заедно с кожата по тях. Разделете останалата част от пилето на парчета. Фенера и нарязаните на едро морков, целина и лук залейте с вода, посолете и гответе на умерен огън поне 40 минути, докато се получи хубав, плътен бульон.

За пюрето почистете морковите и ги нарежете на едро. Сложете ги в тенджера заедно със скилидка чесън, налейте вода, колкото да ги покрие. Посолете. Варете докато омекнат. Отцедете, пасирайте и добавите маслото, леко затоплена сметана и индийско орехче, разбъркайте и посолете. Оставете на топло.

За ориза нарежете лука на малки кубчета. Измийте хубаво ориза. Запържете лука за кратко в маслото, прибавете ориза и дафиновия лист и след 1-2 минути налейте 350 мл от прецедения пилешки бульон. Посолете и гответе под капак 10-15 минути. Дръпнете от котлона и оставете под капак за още 10 минути. Разбъркайте.

Намажете филетата със зехтин. Овкусете ги със сол и къри. Поставете ги в загрят грил тиган с кожата надолу. Щом станат готови, обърнете. Гответе докато станат готови.

В чиния сложете от пюрето, ориз и завършете с крехкото пиле.

enlightenedСъвети:

Останалото пиле запазете за друго ястие, а бульонът, който не използвате, замразете във фризера.

Още идеи:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Пиле с маслен ориз

Ах, че вкусно!

Вкусно

Пиле с маслен ориз

Начин на приготвяне: Отделете филетата от пилето, заедно с кожата по тях. Разделете останалата ча...

Оферти