Пиле фрикасе

За по-малко от час

Пиле фрикасе
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 пиле
50 г краве масло
5 с. л. олио
1 ч. ч. брашно
2 яйца
1 морков
1 малка глава лук
50 г целина
2 –3 с. л. кисело мляко
200 мл прясно мляко
1 ч. л. сол
6–7 зърна черен пипер
4–5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилето се нарязва на 4 или 8 парчета, които се поставят в дълбока тенджера. Залива се с вода, колкото да го покрие, и след като кипне, се отпенва. Добавят се морковът – нарязан на 2–3 парчета, обеленият и нарязан наедро лук, целината и черният пипер. Посолява се и се вари около 30 минути на тих огън, след което пилето се изважда.

2. В дълбок тиган се налива олиото, слага се маслото и след като се сгорещят, брашното се пържи, като се разбърква, около 2–3 минути или докато се получи златист цвят. Налива се студеното прясно мляко и непрекъснато се разбива с тел, за да се разтвори брашното. Добавят се 400 мл прецеден бульон от варенето на пилето.

3. В купа се отделят жълтъците и се разбиват с киселото мляко. Постепенно на тънка струя и при непрекъснато разбъркване към тях се налива 1 черпак от брашнено-млечния сос. След това сместа се прехвърля при соса, като се излива постепенно, и тиганът се оттегля от огъня.

4. В чиния се слага парче сварено пиле, което се полива със сос, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Колко време се пече пиле

Вкусен лучник с пиле

Пилешки бутчета със зелени маслини

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти