Пиле фрикасе

Приятно похапване

Пиле фрикасе
Снимка: netinfo
4 от общо 2 гласа

Необходими продукти:
1 пиле (ползва се бялото месо, така че може да сварите и само гърдите)
1 морков
1 глава лук
3-4 супени лъжици брашно
3-4 супени лъжици олио
1 жълтък
100 г кисело мляко
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Почистете добре пилето. Отстранете излишните мазнини или кожата, ако желаете. Нарежете моркова и лука на дребни кубчета, пилето на едри късове и сварете до готовност (ако ползвате тенджера под налягане, варете месото 40 минути, а ако пилето е домашно - повече).

Извадете, обезкостете и нарежете месото на ситно. Отлейте част от бульона заедно със сварените зеленчуци. В тенджера загрейте олиото, поръсете брашното и бъркайте енергично с телена бъркалка, за да не стане на бучки.

Доливайте по малко от бульона, докато получите сос с желаната консистенция (имайте предвид, че при изстиване сосът се сгъстява допълнително).

Посолете и добавете щипка-две прясно смлян черен пипер. Прибавете месото и дръпнете от огъня. Разбийте жълтъка с млякото, залейте малко от соса и разбъркайте, за да уеднаквите температурата. Изсипете тази застройка във фрикасето и разбъркайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти