Пикантни кюфтета на фурна с доматен сос

Семпло, но приятно и много вкусно

4.2 от общо 5 гласа
Необходими продукти

За кюфтетата

кайма смес - 800 гр 

кашкавал - 150 гр  

яйца - 2 бр  

лук - 2 глави  

чубрица - 1 супена лъжица  

сминдух - 1 ч.л.  

лют червен пипер - 1/2 ч.л. 

магданоз - 1/2 връзки  

черен пипер на вкус

белени домати - 800 гр

чесън - 3 скилидки  

олио - 30 мл  

Това е рецепта за забързаните домакини, подходяща е и за приготвяне вечер, след работа. Дори може да омесите каймата от предишната вечер или сутринта, предлагат от Mate Kitchen. Така ще има възможност да си поеме по-добре ароматите. Вечерта само оформяте кюфтета и ги слагате да се пекат. Лесна работа! И начинаещият кулинар ще се справи без никакво затруднение.

Ние обичаме люто, затова направихме пикантни кюфтета с добавка от лютив червен пипер. Ако не ви понася, просто го пропуснете и си направете най-обикновени кюфтета с доматен сос на фурна. Ястието е семпло, но пък приятно вкусно. За вечерите през есента и зимата, когато тялото се моли за нещо топличко, е идеално.

Две или три кюфтета – зависи колко големи сте ги направили – на човек са идеални. Има и сос, в който да потопите къшей хляб, а това ви спестява приготвянето на гарнитура, напомнят от Mate Kitchen. Може само да направите набързо една салата. Ако пък случайно ви е останало картофено пюре или постен ориз от предишната вечер, може да ги ползвате за канапе.

Начин на приготвяне:

За кюфтетата

1. Омесете каймата с яйцата, чубрицата, сминдуха, черния и червения лют пипер и нарязаните на ситно лук и магданоз. Оставете я в хладилника за около час, за да се смесят ароматите.

2. Изсипете доматите в купа и овкусете с нарязания на ситно чесън, черен пипер и сол. Може да добавите и 1 ч. л. захар, за да неутрализирате киселия вкус.

3. Нарежете кашкавала на лентички.

4. От каймата оформете топчета по около 100 г всяко. Вземете всяко, сплескайте го между дланите си, поставете по няколко лентички кашкавал и оформете плоско кюфте.

5. Подредете кюфтетата в намазнена тава и ги запечете за 10 минути на 180 градуса. След това извадете тавата от фурната, залейте с доматения сос и печете още около 30 минути.

Внимание: Съдържа яйца и кашкавал, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти