Панирани патладжани със салца от домати и авокадо

Апетитна рецепта със средиземноморски вкус

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

2 патладжана
3 яйца
4 филийки хляб
150 г сирене „Грана падано“
2 ч. л. риган
сол на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
за салцата:
1–2 домата
1 авокадо
1 скилидка чесън
1 зелена чушка
1/2 глава червен лук
1/2 връзка босилек
30 мл зехтин
20 г каперси
1 с. л. сок от лимон
сол на вкус

Патладжаните най-накрая узряха и са по-вкусни от всякога, вижте как да ги приготвите и вие.

Патладжаните се нарязват на ленти, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват и се подсушават. 

Хлябът се смила и се смесва с насърганото сирене „Грана падано“ и ригана. Яйцата се разбиват. 

Патладжаните се овалват в брашно, потапят се в яйцата и се покриват с овкусените трохи.

Пържат се в малко олио на умерен огън от двете страни. 

Авокадото, чушката и доматите се почистват, режат се на кубчета и се смесват с наситнените лук, каперси, чесън и босилек. Овкусяват се с лимоновия сок, зехтин и сол. 

Ястието се сервира, като върху парче паниран патладжан се поръсва малко от салцата, отгоре се слага второ парче и отново се поръсва със салца.

Сходни рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти