Орзото с гъби

Идея за вечеря

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

250 г ечемик, накиснат във вода за 1 нощ

1 глава лук

500 г гъби

1 литър пилешки бульон

зехтин

50 г масло

50 г пармезан или грюер

сол и черен пипер

1 стрък магданоз

2 скилидки чесън

2 с.л. куркума

1 органичен портокал

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете главата лук на ситно. Почистете гъбите с четка и ги нарежете.

В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до прозрачност. След това добавете гъбите и нарязаните на ситно скилидки чесън. Оставете да се запържат.

Добавете предварително накиснатия за 1 нощ и прецеден ечемик. Разбъркайте и налейте внимателно пилешкия бульон. Варете ечемика до омекване, около 18 минути. Добавете куркума и настърганото сирене. Разбъркайте. Накрая добавете маслото, разбъркайте докато се разтопи и дръпнете от огъня.

За портокаловия крем измийте портокала и отрежете капачета от горе и отдолу. Поставете го в тенджера с вода. Щом водата заври, сменете я с нова. Повторете това 4-5 пъти. Изтискайте сварения портокал от излишната вода и го разрежете на резени. Поставете ги в блендер и добавете прясно смлян черен пипер, смелете на фино пюре.

Сервирайте орзотото с гъби с малко портокалов крем и тиквено масло.

Още идеи:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти