Оризови спагети със свинско месо

Пикантни и със зеленчуци

3 от общо 3 гласа
65 мин.
Необходими продукти

свински гърди - 700 гр 

червени чушки големи - 3 бр  

моркови големи - 3 бр 

гъби печурки - 6-7 бр  

люти чушки по желание - 2 бр  

чесън - 5-6 скилидки 

мед - 3 с.л.  

соев сос - 6-7 с.л.  

олио - 50 мл 

оризови спагети - 400 гр - 3.29 лв

Пикантни оризови спагети със свинско и зеленчуци са вкуснотия, на която няма как да откажете. Китайците са най-големите консуматори на свинско в света и винаги са готови да ни изненадат с нещо интересно и различно. Хрупкави моркови, чушки, чесън, люти чушки, месце, соев сос и мед. Продуктите не са много, но пък заедно са истинско вълшебство. Трябва да имате само достатъчно дълбок тиган, за да ги смесите в него, посочват от Mate Kitchen.

Гърдите са идеалната част от прасето за тази рецепта. Месото там е сочно и с необходимото количество мазнина, без да е прекалено мазно. От една страна, това ще овкуси зеленчуците и спагетите, а от друга – ще направи хапките крехки отвътре и с апетитен загар отвън.

Непременно направете тази рецепта за оризови спагети с червени чушки. Те са сладки и се карамелизират, придават цвят и специфичен мек вкус на ястието. Зелените са по-натрапчиви и ако не сте сред почитателите на чушките, може да ви откажат от тази иначе чудесна глезотия в китайски стил. Комбинацията от двата вида ще ви даде повече вкусове. 

Mate Kitchen ви предлагат по-лекия вариант за приготвяне на оризови спагети със зеленчуци и свинско, в който само разбърквате сварените спагети с готовите зеленчуци и месо. Ако нямате проблем с пърженото, може да ги обърнете няколко пъти в тигана на висока температура и след това да ги поднесете.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на ивици с дължина 3-4 см и го запъжете в олиото.

2. Извадете го и в същата мазнина задушете чушките и морковите, които също можете да нарежете на ивици с дължина 4-5 см.

3. След като поомекнат, добавете и гъбите. След като се задушат, добавете чесъна, след това овкусете със соевия сос, меда, солта и наситно нарязаните люти чушки. Оставете за още 2-3 минути на котлона и прехвърлете в съд с капак, за да се дозадуши и да остане топло.

4. Сварете оризовите спагети в подсолена вода по указанията на пакета им. След като се сварят, ги охладете със студена вода.

5. Изцедете добре оризовите спагети, прибавете ги към месото и зеленчуците. Оставете 1-2 минути да поемат от вкусовете и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти