Ориз с пиле по марокански

С подправки за силен аромат и наситен вкус

рецепта рецепти
Снимка: 24Kitchen
4 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

500 г пилешко филе

1 глава лук

2 моркова

2 ч.л. кафява захар

2 ч.л. куркума

2 ч.л. канела

2 ч.л. лук на прах

2 ч.л. чесън на прах

2 ч.л. кимион

2 ч.л. червен пипер

 2 ч.л. смлян кориандър

2 ч.л. сол

2 ч.л. бял пипер

1.5 литър бульон

1 консерва (400 г) различни видове боб

3 домата

350 г късозърнест ориз

1/2 връзка магданоз

100 г масло

зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги запържете в загрята смес от зехтин и масло. Щом придобие златист цвят от всички страни, извадете месото.

2. В същия тиган запържете нарязаните на едро лук и моркови. Запържете до омекване и пресипете в купа заедно с мазнината.

3. Към тях добавете прецедения боб, нарязаните домати, кубчета масло, нарязания магданоз и ориза. Разбъркайте добре.

4. В купа смесете кафявата захар с всички подправки, плюс солта и белия пипер. Добавете малко зехтин и разбъркайте добре. Изсипете сместа в бульона и разбъркайте много добре.

5. Изсипете половината смес с ориз на дъното на дълбок съд за печене с капак. Върху него подредете парчетата пилешко месо. Изсипете останалия ориз. Захлупете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти