Миш-маш с печени чушки

Великолепието на простичката храна

2.5 от общо 6 гласа
80 мин.
Необходими продукти

чушки - 5 броя 

домати - 4 броя 

яйца - 3 броя 

сирене - 100 гр 

олио - 50 мл  

магданоз - 2-3 стръка 

сол на вкус

Миш-маш с печени чушки – великолепието на простичката храна. Обикновени продукти, които, събрани заедно, създават необикновен вкус. Слънчеви чушки, слънчеви домати, българско саламурено сирене, яйца и магданоз. Нищо друго не ви е нужно, за да се насладите на перфектен миш-маш. Със сигурност сте виждали рецепти, в които не само има лук, но и той преобладава. Това не е миш-маш, а някакво зеленчуково ястие на тиган. В тази рецепта на Mate Kitchen лук няма. За сметка на това ви препоръчваме да не пестите от сиренето и яйцата. Вкусът става по-богат, ако комбинирате зелени и червени чушки.

Когато си правите миш-маша през лятото и есента, задължително ползвайте пресни домати. През зимата ги заменете с домати от консерва и в никакъв случай не докосвайте доматеното пюре. То има концентриран доматен вкус, а не това търсим в това ястие. Неговото съвършенство се дължи на баланса на вкусовете на печените чушки, доматите, сиренето, яйцата и свежия магданоз накрая. Нищо не доминира, а се допълват. Ако държите на хляба, може да поднесете това чудно ястие с мек ръчен хляб. Така ще можете да си отопите и последната капка от соса.

Можете да си направите миш-маша и със сурови чушки, обясняват още от Mate Kitchen. Важно е обаче да са от селските. Те са тънички, изпържват се много бързо и не отделят люспи, когато налеете доматите. Освен това имат чуден сладникав вкус. Ако добавите една люта чушка между тях, миш-машът ви ще стане още по-добър.

1. Изпечете чушките, обелете ги, почистете ги от семките и ги нарежете на ивици. Доматите нарежете на дребно или настържете.

2. Запържете за няколко минути изпечените чушки в загрятото олио, след което добавете доматите. Пържете ги докато течността почти напълно изври.

3. Добавете натрошеното сирене и разбитите яйцата и посолете. Разбъркайте леко и оставете ястието на котлона докато яйцата се стегнат.

4. Оттеглете от огъня, поръсете с нарязан магданоз и поднесете.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти