Магданозено пиле

Свежо и леко

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

пилешко филе - 600 гр 

олио - 50 мл  

магданоз - 1 връзка 

чесън - 2 скилидки 

лимон - 1 бр  

брашно за овалване 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Харесваме вкуса на това магданозено пиле – запържено до златисто пилешко филе, малко чесън, много магданоз и свежестта на прясно изцеден лимонов сок, който пропива в месото. Семпло ястие, което се приготвя бързо и лесно, но пък е приятно и леко. С чаша бяло вино върви чудесно. Може да разнообразите делничните вечери с него. 

Свикнали сме да консумираме магданоза в пресен вид и много от вас вероятно ще се учудят от кратката термична обработка, на която го подлагаме в тази рецепта за магданозено пиле. В интерес на истината, той е много вкусен и с доста по-обран аромат, когато мине през огъня.

От Mate Kitchen отбелязват, че подобен начин на готвене на тази зелена подправка не е чужд на българската традиционна кухня. Опитайте пиле магданозлия, пролетното агнешко магданозлия, постната магданозлия със сирене и кашкавал на фурна или пък магданозени кюфтета и ще се убедите сами. Сготвеният магданоз е чудесен. Единствено спорни са вкусовите му качества, когато бъде изсушен, защото тогава тревистият елемент преобладава.

За гарнитура на вашето магданозено пиле може да поднесете традиционните картофи, но и сезонна салата също ще му подхожда. Като цяло се опитайте да е нещо леко и с фин вкус, за да не измести фокуса от месото. Така пък може да си позволите да се поглезите с една идея по-тежък десерт. Може да е парче торта, защо не домашен „Наполеон“, или пък разкошно шоколадово суфле, избора оставяме на вас.

Но пък ви пожелаваме добър апетит и много споделени вкусни моменти не само с нашето магданозено пиле, а с всички рецепти на Mate Kitchen!

1. Нарежете филето за вашето магданозено пиле на късчета по дължина.

2. В купа смесете брашното, солта и черния пипер и оваляйте месото.

3. Загрейте олиото в дълбок тиган и пуснете парчетата пиле да се запържат до златисто.

4. Нарежете на ситно магданоза и чесъна, прибавете ги в тигана за 1-2 минути, изстискайте сока от половин лимон, разбъркайте и оттеглете от котлона.

5. Сервирайте топлото магданозено с резенче лимон.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти