Нестандартна салата и лесен сладолед потушават глада в жаркото лято

Нестандартна салата и лесен сладолед потушават глада в жаркото лято

Нестандартна салата и лесен сладолед потушават глада в жаркото лято
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Едва ли на някого му се готви, когато навън температурата е подходяща да разтопиш чугунения тиган на плочките, но все пак в този живот трябва да се яде дори и когато е горещо. Да не говорим, че има някои хора, които искат да ядат три пъти дневно, при това - разнообразно!

Така че, ето няколко предложения от нас, с които хем да отбиете лесно номера, хем всички да са доволни, нахранени и с приспан апетит поне за известно време, дай Боже.

И така – летните манджички звучат прекрасно колкото на хартия (респективно – на екран), толкова и в чинията, но отново на преден план излизат температурните рекорди, в които не е много апетитно да ядеш горещи манджи. Салатите също писват в обичайния си вид домат-краставица-магданоз-сирене, затова ето едно различно и готино предложение за нещо средно между манджа и салата, което може да консумирате и студено!

Картофена салата с грах, лук и царевица

Както се сещате, ще са ви необходими картофи, най-добре пресни (около 500 г)
царевица 200 г
грах 200 грама
1 глава лук

За соса ще са ви необходими

6 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. кетчуп
Черен пипер, сол и магданоз на око.

Сварявате картофите, след това ги белите и ги нарязвате на кубчета, отделно сварявате царевицата и грахът, а лука нарязвате в отделна купичка и поднасяте всички зеленчуци отделно в чинията, а соса добавяте точно преди сервиране.

А сега и десерт – защото какво е едно хранене, ако няма десерт? Абсолютно нищо.

И така, в сезона за прасковите и нектарините е повече от естествено да си направите нещо студено и вкусно тях, а именно –

Домашен сладолед

Необходими продукти:

300 мл прясно мляко  
300 мл течна сметана
150 г захар
3 праскови
1 ванилова есенция или пък органична ванилия на око
1/4 ч. л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Кипнете вода в някакъв съд и когато заври, потопете прасковите/нектарините в нея, след което ги извадете и ги шокирайте със студена вода, за да се обелят по-лесно. Сварете млякото, и го смесете с разбитите жълтъци със захар. Изсипете всичко в друг съд и го оставете да ври 2-3 минути, докато бъркате, за да не загори. Добавете есенцията/органичната ванилия и джинджифила, а след това разбийте сметаната на сняг.

Нарежете плодовете на кубчета, намачкайте ги с вилица и ги сложете в получения крем.

След това добавете сметаната, сложете всичко във фризера и готово!

Приятно хапване!

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент