Торта „Агнес Бернауер“

За специални поводи

Торта „Агнес Бернауер“
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

200 г филирани бадеми
100 г лешници
350 г пудра захар
80 г брашно
1 ч. л. канела
7 белтъка
за крема:
600 мл прясно мляко
250 г краве масло (на стайна температура)
3 жълтъка
6 с. л. захар
4 с. л. царевично нишесте
2 ч. л. инстантно кафе
2 ванилии

Начин на приготвяне:

Лешниците и 100 г от бадемите се смилат в блендер. Добавят се брашното, канелата и 150 г от захарта. Разбива се. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. 

Смесват се със сухите съставки. Фурната се загрява на 180 градуса, с вентилатор. В тава, застлана с пергаментова хартия, от сместа, с помощта на ринг с диаметър 26 см, последователно се оформят 5 блата.

Пекат се един по един, покрити с хартия, всеки за около 18–20 минути (15 минути с хартия и 3 минути – без). 500 мл от млякото се загрява със захарта и кафето. 

Останалото мляко се смесва с разбитите жълтъци, нишестето и ванилиите. При непрекъснато бъркане се налива топлото мляко. След това сместа се слага на котлона и се готви до сгъстяване. Охлажда се. 

Охладеният крем се разбива с маслото. Блатовете се подреждат един върху друг, като между тях се маже с крем. Тортата се слага в хладилник за 4 часа, за да стегне. 

Преди да се поднесе, се поръсва с останалите бадеми, запечени на сух тиган.

🍰 Домашна руска или френска селска торта – медовик

🍰 Неделна сметанова торта с малини

🍰 Лесна домашна бисквитена торта

🍰 Лека плодова торта

🍰 Неделна торта без печене

🍰 Малка ягодова торта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти