Шоколадови бишкоти

Те са съвършеното допълнение към чаша ароматно кафе, чай или пък топло мляко

Шоколадови бишкоти
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
75 мин.
Необходими продукти

250 г брашно
60 г какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
90 г краве масло (със стайна температура)
200 г захар
2 яйца
160 г черен шоколад 

Начин на приготвяне:

Брашното се разбърква с какаото, содата и солта. 

Маслото се разбива много добре със захарта. Чукват се яйцата и отново се разбива. 

Сипва се сместа с брашното и се разбърква. Шоколадът се накълцва.

Добавя се към сместа и се разбърква. От полученото тесто се оформят два фитила. 

Слагат се в тави с незалепващо покритие. Пекат се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор), след което се изваждат и се оставят, леко да се охладят. 

Нарязват се на филийки с дебелина от 3–4 см. Подреждат се в тави и се пекат 5–7 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор). 

Охлаждат се и се поднасят.

Други рецепти:

Бързи сладки с шоколад

Сладки с шоколадов чипс и портокал

Сладки с шамфъстък и глазура

Кокосови сладки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти