Шоколадов тарт с малини

Сладка фантазия

Шоколадов тарт с малини
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

за тестото:
260 г брашно
120 г пудра захар
100 г краве масло (студено)
1 яйце
1 щипка сол
1 ванилия
за ганаша:
400 г малини (+ за декорация)
250 г черен шоколад
50 г краве масло
30 г глюкоза
200 мл животинска сметана 

В първите дни на есента пригответе този лесен и богат на шоколад десерт.

Начин на приготвяне:

Брашното се смесва с маслото, пудрата захар, ванилията и солта и се претрива с пръсти, докато се получат трохи. 

Чуква се яйцето, разбърква се и тестото се оформя на топка, която се покрива с фолио и се прибира за поне 30 минути в хладилник да стегне. 

След това се разточва на тънка кора и се поставя във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см. 

Тестото се надупчва с вилица и се прибира във фризер за 10 минути. 

Изважда се, покрива се с пергаментова хартия, върху която се насипва морска сол за тежест и се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Солта и хартията се махат и се допича за още 5–10 минути. Готовата основа се оставя да се охлади добре. 

Сметаната се кипва, излива се върху шоколада, прибавя се и глюкозата. 

Разбърква се и щом се разтвори шоколадът, се добавя и маслото. Разбърква се, за да се разтопи. 

Малините се поставят на дъното на изпечената основа. Заливат се с шоколадовия ганаш и тартът се прибира в хладилник за 4 часа. 

По желание се поръсва с какао и се декорира с малини. 

Вижте още сладки предложения:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти