Ризото с печени чушки

Порция италианско кулинарно удоволствие

Ризото с печени чушки
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г ориз „Арборио“
12 печени червени чушки
1 глава лук
1 стрък стеблена целина
2 скилидки чесън
1 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
150 мл бяло вино
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1-2 с. л. крем сирене
80 г сирене „Грана падано“
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете чушките, пасирайте половината от тях, а останалите нарежете на ивички. 

Обелете и наситнете лука, целината и чесъна. 

Запържете ги за кратко в сгорещения зехтин. Сипете ориза, запържете леко и него и добавете пасираните чушки. Разбъркайте. 

Налейте виното, и след това наливайте малко по малко от бульона. Посолете. Гответе докато оризът стане готов, но е все още леко твърд в средата. 

Дръпнете от огъня и прибавете червения пушен пипер, крем сиренето, ивичките печени чушки, настърганото сирене „Грана падано“, накълцания босилек и черен пипер на вкус. 

Разбъркайте и сервирайте. 

Още идеи:

Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти