Печени ябълки с пудинг крем брюле

Бърз, лек и свеж десерт

Печени ябълки с пудинг крем брюле рецепта
Снимка: iStock
3.25 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4 ябълки „Грени Смит“

100 г кафява захар „Мусковадо“

100 мл бренди

100 г краве масло

1 пакетче бурбонска ванилова захар

За бадемовите трохи:

100 г брашно

50 г краве масло

25 г захар

30 г бадеми

За пудинга:

1 пакетче пудинг "Крем Брюле"

500 мл прясно мляко

40 г захар

Начин на приготвяне:

1. Разполовете ябълките и ги почистете от семките. Подредете ги в тава и ги поръсете с кафявата захар. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Залейте с брендито и поръсете ваниловата захар. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути.

2. За бадемовите трохи в блендер смесете брашното, бадемите, нарязаното на кубчета масло и захарта. Смелете.

3. Получените трохи изсипете в тава с незалепващо покритие и печете в загрята на 180 градуса до златисто – 10-15 минути. Бъркайте периодично.

4. Смесете пудинга със захарта и 4 с.л. от млякото, разбъркайте. Останалото мляко загрейте в касерола. Щом се сгорещи, добавете пудинга и гответе на слаб огън, докато кремът се сгъсти, като бъркате непрекъснато.

5. Извадете готовите ябълки в съд за сервиране. Залейте ги с течността от печенето. Изсипете пудинга върху ябълките. Оставете да се охлади. При сервиране поръсете с ароматните трохи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти