Печен банан с шоколадов сос

Летящ старт на деня

Печен банан с шоколадов сос
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 2 порции):
2 банана
100 г млечен шоколад
6 супени лъжици прясно мляко
10-15 г масло
ядки (орехи, лешници и кокосови стърготини)

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 200 градуса. Поставяме необелените банани върху хартия за печене и печем 12 минути или до омекване. По време на печенето кората почернява, но това не бива да ви притеснява.

Докато се пекат бананите, приготвяме шоколадовия сос. Разтопяваме шоколада на водна баня и прибавяме към него маслото, топлото (но не горещо) мляко и разбъркваме до хомогенизиране и получаване на гладък сос.

Внимателно обелваме изпечените банани. Най-удачно е да работим направо в тавата. Бананът се отстранява от кората много лесно с помощта на остър нож. Достатъчно е с върха му да пробием обвивката на едно място и да разрежем по дължина до края. След това може да работим с ръце.

В следващата стъпка разполовяваме плода на две части, а може да го нарежем и на повече парчета (въпрос на предпочитания).

Внимателно преместваме парченцата банан в чиния, заливаме обилно с топлия шоколадов сос и поръсваме с ядките.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти