Овесени палачинки

Вкусна и здравословна алтернатива на традиционния десерт

3 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

яйца - 8 бр  

овесени ядки - 8 с.л.  

ванилена захар по желание - 1 пакетче 

Рецептата за овесени палачинки е с неограничено приложение. Спазвате специален хранителен режим с по-висока консумация на протеин, не желаете или не можете да консумирате бяло брашно, имате „проблеми“ с прясното краве мляко, искате да се храните по-здравословно… Какъвто и да е случаят, от Mate Kitchen ви предлагат алтернатива на традиционния сладкиш. Едновременно различни и не по-малко вкусни. Приготвят се от два продукта – смлени на брашно овесени ядки и яйца. Ванилената захар в рецептата е по желание и можете да я замените с друг аромат като канела например. Пълнежът също – шоколад, конфитюр, мед, пресни плодове и заквасена сметана…

Можете да ползвате и ръжени или ечемични ядки, както и да ползвате готов или ваш пълнозърнест микс. Разликата във вкуса е минимална, тъй като яйцата преобладават. На практика готовите овесени палачинки напомнят на много тънки овесени омлети. Изключително питателни са, така че не очаквайте да изядете много от тях, предупреждават от Mate Kitchen.

Рецептата е базова. Това означава, че можете да направите овесени палачинки и със солен пълнеж. Пропуснете ванилията, сложете им щипка сол и ги напълнете със сирене, месо, гъби, зеленчуци – изборът е ваш. След това само ги заливате със смес от прясно мляко и яйца или бешамелов сос и ги изпичате. Или пък си ги хапвате без допълнителни приготовления.

Начин на приготвяне:

1. Смелете овесените ядки в блендер. Добавете ванилената захар, а след това и яйцата и блендирайте до гладка смес. Ако стане много гъста, разредете с няколко лъжици вода.

2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпържете палачинки. Имайте предвид, че стават много тънки и трябва да следите, за да не изгорят.

3. Поднесете овесените палачинки със сладко на вкус или течен шоколад.

Внимание: Съдържа яйца, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти