Мъфини със сладко от кайсии

С деликатен вкус и аромат на кайсии

4.75 от общо 4 гласа
35 мин.
Необходими продукти

яйца - 2 бр 

брашно - 2 ч.ч.

захар - 1/2 ч.ч. 

олио - 1/2 ч.ч. 

прясно мляко - 1/2 ч.ч. 

сладко от кайсии - 400 гр  

сода бикарбонат - 1 ч.л. 

Нали не сте си помислили, че тези мъфини на Mate Kitchen със сладко от кайсии са най-обикновени ванилови кексчета, украсени със сладко от кайсии! Не правете тази грешка. Това са великолепни къпкейкове, които носят деликатния вкус и аромат на кайсии, защото сладкото всъщност е вътре в тях. Те са меки и сочни, не се трошат, а се топят в устата. С чаша студено прясно мляко са просто неустоими. И са още един начин да се насладите на иначе пипкавото за приготвяне и заради това не особено популярно сладко от кайсии.

Свикнали сме, че малките кексчета трябва да са пищно украсени със специален крем и поръски. Тези мъфини със сладко от кайсии нямат нужда от това. Целият вкус е вътре в тях и всичко друго и допълнително по-скоро ще отнеме от него и няма да ви позволи да го оцените. Лъжичката сладко отгоре е напълно достатъчно. А ако не ви стига, просто можете да си добавите още.

В случай че кулинарната емоция ви е превзела, можете да шприцовате сладкото вътре в мъфините, предлагат от Mate Kitchen. То ще попие във всяка поричка от кексчето и ще го направи още по-вкусно. Вярно, че на външен вид ще изглеждат обикновени, та дори и невзрачни, но това лесно може да се коригира с малко пудра захар или пък ментова захар.

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете 250 грама от сладкото и го разбъркайте със содата.

2. Разбийте яйцата със захарта. Щом сместа изсветлее, прибавете на струя олиото и млякото при непрекъснато бъркане. След това добавете сладкото с угасената в него сода и най-накрая сипете брашното на порции.

3. Разпределете сместа в предварително намазнена тавичка или алуминиеви форми за мъфини. Пълнете ги до 2/3 от обема им.

4. Изпечете мъфините на 170-180 градуса за 10-15 минути.

5. Извадете ги от фурната, оставете ги да изстинат напълно и ги извадете от формата. С ножче изрежете връхчето и оформете кладенче, което напълнете с останалото сладко.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти