Малиново руло

Готово за 30 минути

Малиново руло
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 1 руло:

за блата:
125 г захар
4 яйца
125 г брашно
масло за намазване
пудра захар за поръсване
листа мента или джоджен за украса

за пълнежа:
200 г течна сметана
2–3 с. л. захар
250 г малини

Начин на приготвяне:

1. В подходяща купа се смесват захарта и яйцата за платката и се разбиват до разтопяването на захарта. Добавя се пресятото брашно и се бърка до хомогенизиране.

2. Плитка правоъгълна тава се намазва с масло и се облепва с хартия за печене. В нея се сипва сместа за блата, разпределя се равномерно и се пече 10–15 минути на 200–220 градуса. Оставя се да изстине и хартията се отстранява.

3. Пълнежът се приготвя, като сметаната и захарта се разбиват на сняг, прибавят се малините и хубаво се разбърква.

4. Върху изстиналия блат равномерно се разпределя пълнежът и внимателно се навива на руло. Поръсва се с пудра захар и се декорира с малини и пресни листа мента или джоджен.

И една рецепта за бананов пай:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти