Лимонов кейк с рикота

Десерт с аромат на свежест

Лимонов кейк с рикота
Снимка: vkusnoteka.bg
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

125 г меко масло
125 г пудра захар
3 яйца
кората от два лимона
1 с.л. лимонов сок
200 г сирене рикота
1 ванилия
80 г брашно
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:
Разбийте на пухкав крем мекото масло, заедно със захарта. Отделете белтъците от жълтъците и добавете жълтъците в масления крем.

Настържете кората на два лимона, сложете сиренето рикота, лимоновия сок и ванилията и разбъркайте до хомогенност.

Бийте белтъците до меки връхчета и внимателно ги смесете с останалия крем с помощта на шпатула или дървена лъжица. Накрая пресейте брашното, заедно с бакпулвера и го разбъркайте и него с шпатула.

Изсипете сместа в обилно намаслена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. Кейкът не бухва и е леко влажен като текстура.

Оставете го да се охлади и поръсете с пудра захар преди поднасяне.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти