Курабийки с фъстъчено масло

Здравословен десерт с богат вкус

4 от общо 1 гласа
55 мин.
Необходими продукти

брашно - 200 гр  

овесени ядки - 200 гр 

кафява захар - 100 гр 

фъстъчено масло - 170 гр  

кисело мляко - 170 гр 

яйца - 1 бр 

банани - 1 бр 

масло - 30 гр 

бакпулвер - 1 ч.л.

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

сол - 1/2 ч.л. 

Рядко човек може да се натъкне на рецепта за дребни сладки с толкова богат вкус като тези курабийки с фъстъчено масло. Всяка хапка е необикновена смесица от специфичния фъстъчен вкус, лек намек за банан, плътната сладост на кафявата захар и сухата хрупкавост на овесените ядки. Не се изненадвайте, че сред продуктите на Mate Kitchen няма никакви аромати. Те просто не са необходими, защото ароматът е в самите съставки. Щастливи сме, че можем да я споделим с вас.

Курабийки с фъстъчено масло всъщност се приготвят много лесно и много чисто, защото всичко се бърка или с миксер, или с лъжица. Тестото не се пипа с ръка, тъй като е доста лепкаво. Може само когато оформяте сладките върху хартията за печене да си помогнете малко с пръсти. За да ви е по-лесно, навлажнете леко върховете на пръстите си с вода или ги намажете с олио. Стават бързо, така че можете да ги забъркате за следобедното кафе или чай. Вкусни са топли, но когато изстинат, можете да усетите по-добре цялата палитра от вкусове, уверяват ни от Mate Kitchen.

Ако досега не сте правили десерти с фъстъчено масло и нямате опит с този продукт, това е добро начало. На сандвич по американски тертип може и да не ви се услади, но в сладки печива е великолепно.

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете пресятото вече брашно, бакпулвера, содата и солта.

2. В друга купа разбийте с миксера фъстъченото масло, омекналото масло, захарта и яйцето и разбийте докато всичко се усвои. След това добавете киселото мляко и смачкания на каша банан и бъркайте докато се получи гладък крем.

3. Прибавете овесените ядки, а след като сместа ги поеме, изсипете сухата смес и бъркайте докато се получи лепкаво тесто.

4. Покрийте тава с хартия за печене. Гребвайте с лъжица от тестото и оформяйте сладки върху хартията. Старайте се да бъдат с еднакъв размер.

5. Печете сладките в предварително загрята на 170 градуса фурна за 12-15 минути или докато придобият лек златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти