Крем пита

Лесна рецепта с нишесте

0 от общо 0 гласа

Нека завършим седмицата както подобава - с нещо сладичко. Днес ще приготвим вкусна крем пита, а нужните ни продукти за нея са:

1 пакет точени кори
1 пакетче пудинг или нишесте
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
2 ванилии
70-80 мл. олио

Начин на приготвяне:

Започваме с приготвянето на крема или пудинга. Рецептата е гъвкава и би сработила еднакво добре и с двете. Понеже има много различни видове кремове и пудинги, следвайте рецептата на този, който сте избрали. Ние избрахме да го направим с бананово нишесте.

Първо изсипахме захарта и млякото в малка тенджерка докато заврят, а после добавихме на тънка струйка нишестето, като постоянно бъркахме. Нашето нишесте трябваше предварително да се разтвори в 100 мл вода, непосредствено преди изсипването в млякото. 

След като кремът е готов, трябва да накъсаме корите в тавичка за печене. Това е толкова простичка стъпка, че може да викнете децата да ви помагат, ако ви се намират - ако не, не е фатално, може и сами да го направите. Когато накъсаме всички кори, ги поръсваме с малко олио и ги пъхаме във фурната.

Периодично разбърквайте, за да се опекат равномерно и ги печете, докато получат златна коричка в загрята на 180 градуса фурна.
Когато сметнете, че са готови, ги залейте с вкусния крем и оставете вече почти готовата крем пита да изстине. Трябва да е хубаво охладена и стегнала преди да се сервира.

След като се охлади, нашата лесна крем пита е готова за сервиране! Много би си отивала с нарязани пресни плодове, но и малко захарни пръчици няма да ѝ се отразят зле! Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Припомнете си още:

Двуцветен крем

Златно портокалово суфле

Бърза торта с бишкоти

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти