С подкрепата на Président

Коледни сладки с масло

Съвършената празнична рецепта, която е и лесна за изпълнение

5 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

масло - 125 гр 

брашно - 180 гр 

орехи - 60 гр

жълтък - 1 бр

пудра захар - 2 с.л.

ванилена захар - 2 пакетчета 

ягодов конфитюр - 3 с.л.

Ако ви попитаме кои са най-вкусните коледни сладки, всеки ще даде различен отговор. За някои това са меденките, за други джинджифиловите бисквити, трети ще сподели за домашните розички с пудра захар… Ние не обичаме крайностите и на този въпрос можем да предложим цял списък с отговори. Тези топящи се в устата маслени сладки с аромат на ванилия заемат почетно място в него.

А какво им е нужно на съвършените коледни сладки? Да им добавите по-голяма щипка любов от обичайното и да ползвате качествени продукти*. Иначе няма да се получат.

Самата рецепта е повече от лесна за изпълнение. Единственото, за което трябва да внимавате, е да оставите повече място между топчетата в тавата. По време на печенето маслото ще ги отпусне и те ще се превърнат в красиви гнезда. За да не развалите формата на вашите коледни сладки и да не залепнат, просто предвидете по-голямо разстояние.

И още нещо – щом видите, че започват да розовеят, ги извадете. Так орехите ще имат онзи невероятен вкус който се получава само когато ги смесите с масло и ги изпечете. Не ги заменяйте с друг вид ядки в никакъв случай.

* Président е синоним на високо качество, постоянство, уникален вкус и безупречна репутация. За тези, които превръщат всеки момент в значимо събитие. За тези, които обичат да се глезят. Маслото Président е без добавки, само е пастьоризирано за добро съхранение. За да си доставиш удоволствие, не ти трябва много, само най-доброто!

Начин на приготвяне:

1. Оставете маслото да омекне на стайна температура.

2. Сложете маслото в купа заедно с пудрата захар, ванилената захар и жълтъка и бъркайте с дървена лъжица докато се получи кремообразна смес.

3. Добавяйте брашното на порции и бъркайте до пълното му усвояване. Трябва да получите меко и гладко маслено тесто.

4. Оформете топчета с големина по ваш вкус и ги оваляйте в счукани орехи.

5. Подредете ги на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. По средата оформете вдлъбнатина, в която, след като сладките се изпекат, ще сложите конфитюра.

6. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-17 минути.

7. След като ги извадите, напълнете вдлъбнатините с конфитюр.

Внимание: Съдържа орехи, жълтък, брашно, масло, конфитюр, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти