Кокосова торта с ягоди

Истинска наслада за сетивата

Кокосова торта с ягоди
Снимка: iStock/Getty Images
2 от общо 1 гласа
Необходими продукти

за блата:
260 г брашно
180 г захар
150 г краве масло
10 г бакпулвер
125 мл прясно мляко
3 яйца
1 щипка сол
1 ванилия
за крема:
600 г сирене „Маскарпоне“
400 г ягоди
190 г кокосови стърготини
400 мл кокосова сметана
30 мл бял ром с вкус на кокос
1 консерва подсладено кондензирано мляко
за украса:
200 г дребни ягоди
100 г чипс от кокос

Начин на приготвяне:

Маслото и захарта се разбиват много добре, едно по едно се добавят и яйцата. Сипват се брашното, ванилията, солта, бакпулверът, разбърква се. Налива се млякото и отново се разбърква. 

Тестото се изсипва във форма за торта с диаметър 24 см. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути – и се оставя да се охлади. 

Блатът се заравнява и се разрязва на две. В касерола се смесват кокосовата сметана, кондензираното мляко и кокосовите стърготини. Варят се, докато сместа се сгъсти – за 30–40 минути. Охлажда се добре. Маскарпонето се разбърква в купа, прибавят се ромът и охладената кокосова смес, разбърква се добре. 

Ягодите се нарязват на кубчета. Върху първия блат се слагат ягоди, следват крем, втори блат, ягоди и крем. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа да стегне. Декорира се с кокосов чипс и ягоди. 

🍰 Домашна руска или френска селска торта – медовик

🍰 Неделна сметанова торта с малини

🍰 Лесна домашна бисквитена торта

🍰 Лека плодова торта

🍰 Неделна торта без печене

🍰 Малка ягодова торта

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти