Кантучини

Edna от сладките емблеми на италианската кухня

0 от общо 0 гласа
65 мин.
Необходими продукти

брашно - 200 гр - 0.38 лв

захар - 100 гр - 0.27 лв

бадеми - 100 гр - 3.19 лв

яйца - 2 бр - 1.33 лв

мед - 2 с.л. - 0.62 лв

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче - 0.21 лв

ванилов екстракт - 1 ч.л. - 0.64 лв

портокали - 1 бр - 0.54 лв

лимони - 1 бр - 0.25 лв

сол - 1 щипка

Хрупкавите кантучини са една от сладките емблеми на италианската кухня. Те са съвършеното допълнение към сутрешното кафе, защото създават перфектно съчетание от сладко и горчиво.

Приготвят се лесно и относително бързо предвид това, че се пекат на два пъти. Характерната им форма се получава по време на първото печене, когато тестото се отпуска настрани уточняват от Mate Kitchen. По тази причина е добре да го сложите в по-широка тавичка. Следете да не ги препечете. Пак ще бъдат толкова вкусни, просто ще са по-твърди и няма да можете да си ги хапнете, без да ги потопите в топла напитка.

Второто печене продължава само няколко минути, колкото да се получи лек хрупкав загар и по вътрешността на тези дебели италиански бисквити.

Кантучините идват от Северна Италия, от района Емилия-Романя. Някога били приготвяни като храна за из път, тъй като хрупкавата им текстура ги прави подходящи за дълготрайно съхранение. Именно тази хрупкава и по-твърда текстура е причината да ги изберете именно като компания за чашка кафе или чай – независимо дали сутрин или следобед.

През годините рецептата за кантучини, която днес от Mate Kitchen ни предлагат, се развива и променя в зависимост от регионалните предпочитания и наличните съставки. Днес те се предлагат в различни варианти, включително с шоколад и дори сурово какао. С нашата рецепта ще се насладите на комбинацията от бадеми и цитруси. За да бъде по-наситен цитрусовият аромат, ползвахме лимонова и портокалова кора.

Начин на приготвяне:

1. Половината бадеми нарежете, а другата половина оставете цели.

2. В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Към тях прибавете бадемите и настърганата портокалова и лимонена кора. Разбъркайте всичко много добре.

3. Към сухата смес прибавете яйцата, ваниловия екстракт и меда. Разбъркайте всичко много добре докато се получи меко тесто. Извадете го върху набрашнен плот и оформете като руло.

4. Сложете тестеното руло в малка тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса до лек златист загар и суха клечка.

5. Извадете рулото, оставете леко да се охлади и го нарежете на парчета с дебелина 1 см. Разпределете ги в подходяща тава, покрита с хартия за печене, и ги запечете на 170 градуса за 4-5 минути, отново до златист загар. Извадете и поднесете.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа бадеми, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти