Юфка на фурна

Лесен домашен десерт

Юфка на фурна
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

400 г домашна юфка
300 г захар
100 г орехи
40 г кокосови стърготини
800 мл прясно мляко
400 мл кокосово мляко
8 яйца
1/4 ч. л. канела
1 ванилия
пудра захар за поръсване 

Начин на приготвяне:

Захарта се сипва в касерола и се карамелзира на умерен огън, докато стане с кехлибарен цвят. Наливат се двата вида мляко и се вари, докато карамелът се разтвори. Оставя се леко да се охлади. 

Яйцата се разбиват и се прибавят към карамеленото мляко. Овкусява се с канелата и ванилията, прибавят се и накълцаните орехи. 

Юфката се слага в тава, залива се с млечния сос, поръсва се с кокосовите стърготини и се разбърква. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Още рецепти за торта:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти