
400 г домашна юфка
300 г захар
100 г орехи
40 г кокосови стърготини
800 мл прясно мляко
400 мл кокосово мляко
8 яйца
1/4 ч. л. канела
1 ванилия
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Захарта се сипва в касерола и се карамелзира на умерен огън, докато стане с кехлибарен цвят. Наливат се двата вида мляко и се вари, докато карамелът се разтвори. Оставя се леко да се охлади.
Яйцата се разбиват и се прибавят към карамеленото мляко. Овкусява се с канелата и ванилията, прибавят се и накълцаните орехи.
Юфката се слага в тава, залива се с млечния сос, поръсва се с кокосовите стърготини и се разбърква. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се и се поръсва с пудра захар.
Още рецепти за торта:
- Лека плодова торта
- Неделна торта без печене
- Малка ягодова торта
- Как да направим шоколадова торта за една минута
- Палачинкова торта
- Виенска торта за шокоманиаци