Домашни курабийки

По лионска рецепта

Домашни курабийки
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 40–50 минути

Необходими продукти за 5–6 броя:

за тестото:
300 г брашно
300 г краве масло
1/2 ч. ч. сладкарска сметана
1 яйце
100 г захар
50 г сушени захаросани плодове
100 г натурален шоколад

за шоколадовия мус:
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло
100 г захар
1/2 кутия животинска сметана
5 яйца
1 с. л. концентрат от арония (1 ванилия)

за украса:
кокосови стърготини и пудра захар

Начин на приготвяне:

1. От продуктите за тестото (без шоколада) в подходящ съд се омесва маслено тесто. От него се оформят курабийки с произволна форма и в средата на всяка от тях се слага по парче шоколад. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване.

2. На водна баня се разбъркват шоколадовият кувертюр и маслото, след което се прибавят захарта, сметаната и аронията и се оставя леко да се сгъсти. При непрекъснато бъркане се слагат и отделените жълтъци. Мусът се оставя да се охлади и се добавят разбитите на сняг белтъци.

3. Сервират се, като в чиния се поставят по две курабии, между тях се слага от шоколадовия мус и се поръсва с кокосови стърготини и пудра захар.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Чудни курабийки
Бързи и лесни софиянки
Веган овесени курабийки
Курабийки: вкусен начин за справяне със стреса

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти