Домашна торта с капка бренди

Торта „Империал“

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
за блатовете:
220 г захар
20 г царевично нишесте
10 г бурбонска ванилова захар
5 белтъка
2 с. л. лимонов сок

за крема:
400 г краве масло (със стайна температура)
200 г пудра захар
150 г печени бадеми
10 г бурбонска ванилова захар
60 мл бренди
5 жълтъка
100 г печени бадеми

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на сняг със захарта и ваниловата захар. 

Прибавят се нишестето и лимоновият сок и се разбърква внимателно. 

Сместа се разпределя в две плитки тави, с хартия за печене на дъното, като се заравнява. 

Блатовете се пекат (сушат) 2 часа и 30 минути в загрята на 120 градуса фурна, с вентилатор – трябва да са хрупкави. Охлаждат се.

Жълтъците се разбиват на водна баня със 100 г от захарта и брендито, до получаването на гъст крем, който се оставя леко да се охлади. 

Останалата захар се разбива много добре с маслото и ваниловата захар, с помощта на миксер. 

Охладеният крем от жълтъци се налива към масления и се разбърква, до получаване на еднородна смес. 

Бадемите се смилат и се разбъркват с крема. 

Охладените блатове се разрязват на четири. 

Мажат се с крема и се подреждат един върху друг. Отстрани също се намазва с крем. 

Тортата се оставя в хладилник за 6 часа. Украсява се с накълцани бадеми.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти