Домашна торта „Червено кадифе“

Специално за любителите на сладкото

Домашна торта „Червено кадифе“
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

3 ч. ч. брашно
3 яйца
2 жълтъка
1 1/3 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
125 г краве масло
1 1/2 ч. ч. захар
3 с. л. какао
1 ч. л. хлебна сода
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. оцет
1 бр. червена сладкарска боя
за крема:
600 г крем сирене
125 г краве масло
1 ч. ч. захар
1 бр. ванилия

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява заедно със солта, содата и какаото.

Размекнатото маслото се разбива заедно със захарта и олиото. При непрекъснато разбиване едно по едно се добавят яйцата и жълтъците, последвани от киселото мляко. Сместа се оцветява със сладкарска боя, разтворена в оцет. При непрекъснато разбиване малко по малко се добавя сместа с брашното към течната смес.

Разпределя се в 3 намазнени тавички и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.

Маслото за крема се смесва със захарта и крема сиренето и се разбива с миксер до получаване на гладка смес. Когато блатовете изстинат, се сглобява тортата, като всеки блат се маже обилно с крем.

След няколко часа тортата е готова за похапване.

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти