Десерт с мед и канела

Рецепта от Мексико

Десерт с мед и канела
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Флановете, от които най-популярният представител е крем карамелът, са на особена почит в Мексико.

В тази страна те се явяват във всякакви екзотични варианти, като се приготвят с местни тропически плодове като маракуя и папая, с различни ядки или, както е в тази рецепта, с класическите мед, канела и ванилия.

Необходими продукти за 4 порции:

3 яйца
150 г мед
1 шушулка ванилия
1½ ч. ч. прясно мляко
¼ ч. л. канела

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват леко и към тях се добавят млякото, семенцата на ванилията и половината мед. Разбъркват се , докато се смесят, но без да се разпенват.

2. Останалият мед се разбърква с канелата.

3. На дъното на 4 формички за крем карамел се сипва по 1 с. л. от канеления мед. Яйчната смес се разпределя в купичките и те се поставят в тавичка с 3 см вряща вода.

4. Пече се в предварително загрята на 170° С фурна за около 40 мин. Поднася се топъл или охладен.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти