Бисквити с тиква и шоколад

С лек крем

Бисквити с тиква и шоколад
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г почистена и обелена тиква
1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. захар
1 яйце
60 г краве масло
200 г черен шоколад
3/4 ч. ч. орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 ванилия
1 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
за крема:
100 г крем сирене
100 г пудра захар 

Начин на приготвяне:

Тиквата се нарязва на кубчета, сварява се на пара и след това се пюрира. В купа се смесват двата вида брашно, содата, канелата, ванилията и индийското орехче.

Маслото (трябва да е на стайна температура) се разбива с миксер. Добавя се захарта и продължава да се разбива, докато се получи пухкав крем.

Добавя се яйцето и отново се разбива. Слага се пюрето от тиква (трябва да е добре охладено) – разбива се. Маслената смес се комбинира със сухата и се разбива до хомогенизиране.

Шоколадът се нарязва на малки кубчета, орехите също се нарязват наситно. Добавят се към другите продукти и се разбърква.

В две тави се слага хартия за печене и в тях се оформят бисквитите, като се сипва от сместа с лъжица, през разстояние. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 18 минути и се оставят да изстинат. Крем сиренето се разбива със захарта с дървена лъжица.

 Бисквитите се слепват по две с получения крем.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти