Бисквити с тиква и моркови

Вкусна рецепта с остатъци

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

брашно - 500 гр  

тиква - 110 гр  

моркови - 110 гр 

захар - 220 гр 

олио - 150 мл  

бакпулвер - 1 ч.л.  

ванилия - 2 броя 

канела - 1/2 ч.л. 

Ако ви трябва нещо вкусно и сладко, подходящо за хрупане по всяко време на деня, тези бисквити с тиква и моркови са точно за вас. Рецептата на Mate Kitchen е от онези, които ние сме нарекли рецепти с остатъци. Причината – за нея ви трябват буквално парче тиква и един голям морков. Това означава, че за бисквитите едва ли ще срежете цяла тиква, но ако сте правили нещо с тиква наскоро и ви е останала, може да я оползотворите по този вкусен начин. Останалото го има във всяка кухня – брашно, захар, олио, бакпулвер и елементарни аромати като ванилия и канела.

Приготвят се бързо и лесно. Повече време ще ви отнеме изрязването на бисквитите, отколкото омесването на тестото. Сумарно за около час ще имате готови бисквити с тиква и моркови и ще можете да им се насладите в компанията на хубав филм или книга в зимния следобед.

Нашите бисквити с тиква и моркови си подхождат особено добре с билков или плодов чай. С чаша топло или пък студено мляко също ще ви харесат. За следобедна закуска вървят и с кисело мляко. Кафето е вариант, който дори не подлежи на коментар.

Спокойно можете да ги предложите на дете с никнещи зъбки. Списъкът с продукти за бисквитите е съвсем скромен, но по-важното в случая е, че в тях няма нито яйца, нито млечни продукти, които евентуално биха предизвикали алергична реакция. Ако ви притеснява бялата захар, няма никакъв проблем да я замените с кафява, предлагат от Mate Kitchen. Трябва да знаете обаче, че тогава вашите бисквити с тиква и моркови ще бъдат една идея по-малко сладки.

Начин на приготвяне:

1. Обелете и настържете морковите в купа.

2. В друга купа настържете тиквата, стиснете я силно с ръка, за да отцедите течността и я прехвърлете при морковите.

3. Добавете захарта, олиото, ванилията и канелата, както и брашното, смесено с бакпулвера. От всички продукти замесете твърдо тесто.

4. Разточете тестото на кора с дебелина 0,5 см и с формички изрежете бисквити. Подредете ги в покрита с хартия за печене тава и ги изпечете на 180 градуса до порозовяване.

5. Поръсете готовите бисквити с пудра захар.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти