Свинско в було

Сочно и с интересна гарнитура

Свинско в було
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

600 г свинско контрафиле
20 мл олио
40 г краве масло
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
50 г захар
100 г сол
1 ч. л. черен пипер на зърна
2 зърна бахар
свинско було
за гарниране:
300 г моркови
200 г ряпа дайкон
60 мл бял винен оцет
1 1/2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол 

Начин на приготвяне:

Разбъркайте около 2 л студена вода със солта, захарта, стритите зърна бахар и целите зърна черен пипер. Солта и захарта трябва да се разтворят.

Почистете свинското контрафиле от ципата и го нарежете на филийки с дебелина 2 см. Пуснете ги в саламурата. Притеснете с чиния, за да не изплуват и ги оставете да престоят около 2 часа.

Извадете месото от саламурата. Измийте го и след това го подсушете. Увийте всяко парче в було.

Загрейте тиган и налейте олиото. Сложете месото да се пържи. Добавете маслото, смачканата скилидка чесън и мащерката. След 2-3 минути обърнете. Гответе още 1-2 минути, като обливате с маслото. В същата мазнина пригответе и останалото месо.

Обелете ряпата и морковите и ги нарежете на жулиен. Поръсете със солта и ги оставете да престоят 30 минути.

Разбъркайте захарта с оцета и 100 мл вода, трябва да се разтвори.

Изстискайте зеленчуците от отделилата се вода и ги прехвърлете в купа. Залейте с маринатата и ги оставете да престоят поне 1 час.

Сервирайте месото със зеленчуците.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти