
600 г свинско контрафиле
20 мл олио
40 г краве масло
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
50 г захар
100 г сол
1 ч. л. черен пипер на зърна
2 зърна бахар
свинско було
за гарниране:
300 г моркови
200 г ряпа дайкон
60 мл бял винен оцет
1 1/2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Разбъркайте около 2 л студена вода със солта, захарта, стритите зърна бахар и целите зърна черен пипер. Солта и захарта трябва да се разтворят.
Почистете свинското контрафиле от ципата и го нарежете на филийки с дебелина 2 см. Пуснете ги в саламурата. Притеснете с чиния, за да не изплуват и ги оставете да престоят около 2 часа.
Извадете месото от саламурата. Измийте го и след това го подсушете. Увийте всяко парче в було.
Загрейте тиган и налейте олиото. Сложете месото да се пържи. Добавете маслото, смачканата скилидка чесън и мащерката. След 2-3 минути обърнете. Гответе още 1-2 минути, като обливате с маслото. В същата мазнина пригответе и останалото месо.
Обелете ряпата и морковите и ги нарежете на жулиен. Поръсете със солта и ги оставете да престоят 30 минути.
Разбъркайте захарта с оцета и 100 мл вода, трябва да се разтвори.
Изстискайте зеленчуците от отделилата се вода и ги прехвърлете в купа. Залейте с маринатата и ги оставете да престоят поне 1 час.
Сервирайте месото със зеленчуците.
Прочетете още:
- Спагети със свинско месо
- Пълнени камби със свинско
- Печено свинско каре с маково семе
- Свинско с фъстъци за 20 минути