Смути от спанак и целина

Свежо, полезно и солено

5 от общо 1 гласа
5 мин.
Необходими продукти

моркови - 1 бр 

селъри - 1 стрък 

спанак - 100 гр 

магданоз - 1/2 връзки 

вода - 500 мл

сол на вкус

Какво може да се приготви от един морков, няколко стръка целина, малко магданоз и шепа спанак – разбира се, че смути от спанак и целина. Свежо, полезно и солено, за разлика от повечето смутита. Вероятно ще го предпочетете за заместител на следобедното междинно хранене, защото сутрин имате нужда от сладостта и енергията на плодовете. Приготвя се за 5 минути, миенето и беленето на зеленчуците ще ви отнеме повече време, обясняват от Mate Kitchen.

Ако разполагате с пресни домашни моркови за вашето смути от спанак, няма нужда да ги белите. Просто ги изстържете с грубата страна на гъбата за чинии. Във външния им слой, който обикновено отстраняваме с белачката, има най-много витамини. Ако са купени от магазина, е за предпочитане все пак да ги обелите.

Изключено е да ползвате за това смути нашата главеста целина. Тя има остър вкус и аромат, дръжките й са жилави и влакнести и с нея напитката ще стане откровено неприятна. Вместо това вземете свежите стръкове селъри, които са крехки, хрупкави и сладникави. Тях можете да ядете дори сурови, когато ви се прияде нещо, но предпочитате да не е сладко или плод. Селъри, моркови, краставица – това е подходящият диетичен избор за междинно хранене.

Вероятно ще се изненадате от солта в тази рецепта за смути от Mate Kitchen. Без нея то ще бъде твърде блудкаво и неприятно на вкус, така че малка щипка няма да навреди по никакъв начин. Може да добавите и кубче лед на финала, за да бъде по-освежаващо.

Начин на приготвяне:

1. Обелете моркова и го нарежете на кубчета. Нарежете на кубчета и стръка целина, а спанака почистете от дръжките.

2. Сложете зеленчуците в блендера заедно с магданоза и малко сол.

3. Налейте водата и блендирайте до хомогенност. Поднесете смутито веднага.

Внимание: Съдържа селъри, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти