Смути от банани и ягоди

Здравословно, свежо и вкусно

3.4 от общо 5 гласа
15 мин.
Необходими продукти

банани - 1 бр 

ягоди - 200 гр 

прясно мляко - 150 мл  

кисело мляко - 150 гр  

мед - 1 с.л.

Смути от банани и ягоди – това е перфектната здравословна и вкусна закуска. Броят на продуктите се брои на пръстите на една ръка, а само след секунди в блендера и нужните за деня полезни вещества са осигурени.  

Когато си правите смути от банани и ягоди, можете да разнообразявате количеството на продуктите, които използвате, отбелязват от Mate Kitchen. Можете и да замените ягодите с други горски плодове според сезона – малини, боровинки, къпини. Важно е да запазите основата от мляко, мед и банани. В случай че ползвате много добре узрели банани, можете да намалите или напълно да изключите меда.

Ние ви представяме нашия вариант, в който сме открили перфектния баланс. Ако искате да издигнете напитката на още по-високо ниво, можете да замразите плодовете от предишната вечерта. Този трик е особено подходящ за бананите. Гъсто и студено, съхранено в термо чаша, освежаващото смути ви позволява да отпивате по глътка през целия работен ден. 

Според кулинарите от Mate Kitchen това смути от банани и ягоди е хитър начин да накарате детето си да яде повече плодове. Може да добавите и малко ванилия, за да стане напитката още по-изкушаваща и ароматна. Докато блендирате продуктите, можете да изстискате няколко капки сок от лайм. Така към сладостта ще добавите и нотка цитрусова свежест. Освен това ще подчертаете максимално вкусовете на банана и на ягодите.

Начин на приготвяне:

1. Измийте ягодите и ги почистете от дръжките.

2. Начупете банана на парчета.

3. Сложете плодовете, двата вида мляко и меда в блендер и пасирайте. Може да поднесете с топка сладолед.

Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти