Салата от печени чушки с кисело мляко

Вкусна и през лятото, и през зимата

4.5 от общо 2 гласа
15 мин.
Необходими продукти

печени чушки червени - 8 броя  

чесън - 6 скилидки  

цедено кисело мляко - 4 ч.ч.  

копър - 1/3 връзки  

магданоз - 1/3 връзки 

сол на вкус

В Троянско на тази чудна и съвсем лесна за приготвяне салата от печени чушки с кисело мляко на Mate Kitchen ѝ казват бурания. Изпечени червени чушки, полети със сос от цедено кисело мляко, чесън, сол, олио и магданоз. Понякога за разкош й слагат и натрошено сирене. А дали ще я хапнете като предястие, или като основно ястие, зависи от количеството хляб, което ще изядете с нея. А той си върви, особено ако е мека, прясно изпечена домашна питка.

Рецептата за салата от печени чушки ни хареса особено много, защото може да си я приготвяме не само през лятото и есента. Дори я ценим много повече през зимата, когато храненето е оскъдно откъм зеленчуци и всяка идея със затвореното в буркани или във фризера е добре дошла.

Може да си ги направите на разядка със сирене и магданоз, може да си забъркате един бърз миш-маш с повече яйчица, а според кулинарите от Mate Kitchen и пържени с доматен сос също стават чудесни. Като започнете да ги белите, забравяте кое време на годината е, а пък и си разнообразявате много приятно менюто.

Като знаем, че В Троян много си тачат тази салата от печени чушки и кисело мляко, няма как да не ви я предложим със студена троянска сливова. Най си пасват някак, но все пак ще оставим този избор на вас. Ние и само с мек хляб й се радваме.

Начин на приготвяне:

1. Почистете чушките от люспите и семките, като внимавате да не се разкъсат. Наредете ги в широка чиния, посолете ги и ги залейте с олиото.

2. Счукайте или пресовайте чесъна и го смесете с киселото мляко.

3. Залейте чушките и поръсете с нарязан копър и магданоз.

Внимание: Съдържа цедено кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти