Риба с домати на фурна

Апетитна класика

2.4 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти

1 кг дребна скумрия
400 г чери домати
1 глава лук шалот
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка див лук
1–2 стръка босилек
100 мл бяло вино
4 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин (+ за намазване)
1 щипка захар
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Рибата се филетира, подрежда се в намазана със зехтин тава и се овкусява със сол и черен пипер.  Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина до златисто. 

Добавят се разполовените чери домати. Налива се виното и се оставя да се редуцира. Сосът се подправя със сол, захар, черен пипер и нарязаните на ситно магданоз, босилек и див лук. 

Дърпа се от котлона и се монтира с маслото. Излива се върху рибата. 

Ястието се пече 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Поднася се с настъргана лимонова кора.

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба

Най-хубавите подправки за риба

6+1 причини да ядете риба

Три риби с особен характер

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти