Пълнени калмари с яйца и зеленчуци

Готово за 30 минути

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • 2 калмара (туби)
  • 1/2 глава лук
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • 1 домат
  • пресен босилек на вкус
  • пресен магданоз на вкус
  • кората от 1/2 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • 1 с. л. галета
  • 2 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на ситно моркова, лука, домата и чесъна. Задушете зеленчуците за кратко в тиган със зехтина и половината вино. След това оттеглете от огъня и към тях прибавете нарязаните на ситно босилек и магданоз. Посолете и подправете с черен пипер и настъргана лимонова кора.

Половината зеленчукова смес прехвърлете в купа и разбъркайте с нарязаните на кубчета яйца и галетата. Напълнете калмарите със сместа, забодете отворите с клечка за зъби, надупчете ги на няколко места и ги посолете.

Поставете напълнените калмари в съда при останалите зеленчуци, добавете останалото бяло вино, похлупете и задушавайте за 10 минути. Сервирайте калмарите топли с изстудено бяло вино.

Сходни статии:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти