Пилешки бутчета на грил с боровинков сос

Вкусно изкушение

Пилешки бутчета на грил с боровинков сос
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1,2 кг цели пилешки бутчета
4 с. л. зехтин
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
400 г замразени боровинки
1/2 глава лук
150 мл балсамов оцет
3 с. л. кафява захар
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1/2 лимон
1/4 ч. л. сух джинджифил
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина. Налива се оцетът, прибавят се захарта, сол и черен пипер на вкус. След това се настъргва кората от лимона и се изстисква сокът му. 

Прибавят се боровинките. Овкусява се с джинджифила. Готви се около 10 минути и се пасира.Зехтинът се разбърква с червения пипер, ригана, сол и черен пипер.

Пилешките бутчета се изваждат от опаковката. В месото се правят прорези. Бутчетата се намазват с овкусения зехтин. Пекат се на грил до готовност.

След това се мажат с малко от соса и отново се запичат на грил – по минута от всяка страна – докато леко се карамелизират по повърхността. Изпечените пилешки бутчета се сервират с останалия сос.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кое е вашето сутрешно "гориво"?

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент