Омар якисоба

Ароматна изненада

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

олио

5 см корен джинжифил

2 скилидки чесън

2 пълни шепи нарязано зеле

300 г гъби шийтаке, гъби шимеджи, гъби кладница

4 стръка кориандър

3 стръка пресен лук

сварени соба нудли

За соса:

1 с.л. бяла паста мисо

1 ч.л. сусамово олио

2 с.л. соев сос

1 с.л. мирин

1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Загрейте добре уок или плоча. Сипете 2 с.л. олио и запържете обелените и нарязани на тънки филийки джинджифил и чесън. Разбъркайте за минута. Добавете нарязаното на тънки ивици зеле и още 2 с.л. олио. Запържете за минута, като разбърквате непрекъснато.

Добавете гъбите - по-малките цели, шийтаке, разрянаи на четири, а кладницата накъсайте. Разбъркайте.

В купа смесете пастата мисо и останалите продукти за соса. Разбъркайте до хомогенност.

Отделно от зеленчуците, в уока или на плочата, сипете 1 с.л. олио и запържете парчетата месо от омар, като го обръщате често от всички страни. Щом цветът на месото се промени, смесете го със зеленчуците, като разбърквате всичко.

Добавете соба нудлите и полейте със соса. Разбъркайте енергично. Накрая добавете нарязаните на едро кориандър - листа и стъбла и пресен лук. Разбъркайте и сервирайте веднага.

Прочетете още:

Какво би било лятото без черните миди!
Съвети за пазаруване на морски дарове
Пиратска салата от миди
Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти