Мързелива солена палачинка

Бърза за приготвяне и похапване

Мързелива солена палачинка
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

600 г домати (5 бр.)
7 с. л. брашно
3 яйца
4 щипки риган
80 мл зехтин „Екстра върджин“
350 г кашкавал
250 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Доматите се цепват на кръстче, потапят във вряща вода, след това се шокират в леденостудена и се обелват.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с телена бъркалка до побеляване. Белтъците се разбиват с миксер на сняг с щипка сол.

Към жълтъците се налива млякото и при непрекъснато бъркане се прибавят брашното, сол, черен пипер, 2 щипки риган. Сипват се белтъците и внимателно се разбърква с шпатула.

Фурната се загрява на 220 градуса с вентилатор. Тавата се намазва с 20 мл зехтин, поставя се хартия за печене и отгоре се сипва останалият зехтин. Загрява се във фурната, докато започне да пуши. Изважда се и се излива сместа. Пече се 15 минути.

Върху палачинката, докато е още топла, се разпределя настърганият кашкавал, поръсва се с 2 щипки риган и се слагат кубчетата домати. С помощта на хартията за печене по дължина се завива руло.

Палачинковото руло се реже на парчета и се сервира.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти