Звезди под звездите

И не забравяйте, най-хубавите спомени са непредвидените!
Снимка: Thinkstock

Крeмена Димитрова

Забелязали ли сте, че всеки сезон си има питието, музиката, четивото, настроението?

Особено много това важи за лятото, което добавя към настройката отпускарска свобода, щипка безгрижие и много лежерни емоции.

Дали сте на море, планина или оставате в града, с вас винаги са любимите мелодии и ритми. Нещо, което да върви съответно с ледена бира, секси коктейл или изстудено бяло вино.

Август е месецът, в който триумфират най-добрите музикални фестивали и се надпреварват как да ви примамят с още и още горещи и мечтани преживявания.

Бургас, Банско, Созопол, Несебър – каквото и да изберете, то ще е вашата доза ендорфини, които ще кътате в сърцето си до... следващото лято, до следващия фестивал.

Тече, всичко тече, времето няма бряг, но има своя Spirit, вече пет години!

На брега на Бургас се стичат хиляди меломани, да преживеят три денонощия с любимата си музика и много нови познанства.

Spirit of Burgas е фестивал за преди всичко младите по възраст и дух свободни като философия почитатели на електронна и хаус музика, чилаут, денс и соул, суинг и рок.

На четирите жанрови сцени всяка вечер ще има по една изненада на гост формация, за която сте чакали цяла година. Най-хубавото е, че свободно можете да смесвате и редувате стилове и емоции.

Сцените са четири: Solar&Dance Arena, Rock Arena, Brazobrazie и Freestyle На тъмно, а най-дългочаканите гости са THE PRODIGY, KOЯN, BUSTA RHYMES, ARMIN VAN BUUREN, MARK KNIGHT,  а от българските изпълнители - естествено култовите КОНТРОЛ, ОСТАВА, Свелтьо & The Legends, Mилена, Odd Crew, Sentimental Swingers и Мишо Йосифов Секстет, и още много наистина неустоими банди и музиканти.

Ако още не сте се сдобили с билет и/или искате  да следите програмата на дните от 3 до 5 август, или да се информирате за правилата на къмпингуване, елате ТУК

За малко по-улегналите меломани и гости на Банско е 15-то юбилейно издание на джаз фестивала, което се провежда от 3 до 11 август и вече се е превърнал в емблема на прекрасното планинско градче.

Примамката са хубавите хотели, възможността да комбинирате спа процедури през деня и чудесна музика на открито вечер. Голяма част от концертите са с вход свободен и се провеждат на открито на площада с името на Вапцаров.

Откриването обещава да е повече от вълнуващо, защото на сцената ще излезе любимата на всички джаз и етно маниаци Йълдъз Ибрахимова заедно с биг бенда на БНР, под диригентството на Антони Дончев.

Естествено такъв форум не може да мине без класиците на тази музика у нас Камелия Тодорова и Васил Петров, чийто концерт е предвиден за втората вечер.

Много разнообразно е чуждестранното участие с оркестри и изпълнители от Гърция, Сърбия, Франция, САЩ, Италия, Германия, Австрия, Холандия, Великобритания, дори далечна Бразилия!

Обърнете внимание на музикантите от Израел, Полша и Унгария - със сигурност ще откриете нещо неочаквано. Повече за програмата и информация за местата, които можете да посетите ТУК.

Изненади и традиционни концерти е приготвила и вечната Аполония, която се провежда последна по време (30 август – 8 септември).

С празниците на изкуствата в Созопол като че ли лятото си стяга багажа и ни оставя в ръцете на красивата и нежна есен. Затова -подгответе се да я посрещнете като посетите любимата на поколения българи Аполония!

За 28-ми път градът на смокините и древната археология ще опъне платна, ще излъска калдъръма и ще ви приласкае с опера, фолклор,  джаз, рок, суинг и поп музика.

Както обикновено концертите се провеждат в Амфитеатъра, в 21 часа, но е желателно да се снабдите с билети предварително поради големия интерес.

Подробности за програмата можете да видите ТУК.

Изненадите тази година са концертите на ACUSTIC BEATLES PROJECT - ДОНИ, КОЦЕТО КАЛКИ, СЛАВЧО НИКОЛОВ, ВЕНКО ТОРОМАНСКИ с участието на КИРИЛ МАРИЧКОВ на 6 септември, както и DUBLIN GOSPEL CHOIR Ирландия на 8 септември.

Заредени с летни емоции и хубава музика, сърцето ви ще бие в избрания от вас ритъм и със сигурност ще ви държи далеч от скуката и главоболията на делника.

И не забравяйте, най-хубавите спомени са непредвидените!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти