Зрелостта не започва на 18 години, а на 30!

Зрелостта не започва на 18 години, а на 30!
Снимка: iStock

Ако лудориите 20-годишните ви приличат на детинщини, не се притеснявайте. Специалисти по мозъка обявиха, че той се развива напълно чак след 30-ата година, съобщи в. "Дейли мейл".

Макар и пълнолетието официално да започва на 18 години, идеята, че това е началото на зрелостта, става "все по-абсурдна". На тази възраст мозъкът все още претърпява основни промени. Индивидуалният път от юношеството до зрелостта варира и някои хора преминават през прехода по-бързо.

Двайсетте години са период, през който хората са много податливи на психични заболявания. Вероятността от тях намалява след 30-ата година.

х
Снимка: iStock

"Да дадем дефиницията кога човек преминава от детството в зрелостта, изглежда все по-абсурдно. Преходът е много по-нюансиран“, каза проф. Питър Джоунс от университета Кембридж на пресконференция в Лондон. „Предполагам, че за образователната система, здравеопазването и правната система, е по-удобно да има дефиниция".

"Няма детство и след това зрелост. Хората вървят по път, те са на траектория", заяви проф. Джоунс преди международен конгрес по невробиология в Оксфорд.

Младите хора могат да станат бързо професионалисти след училище или университета, но за мозъка им са необходими още десетина години, за да достигне до зрелост.

Проф. Даниъл Гешуинд от университета на Калифорния в Лос Анджелис подчерта индивидуалността в мозъчното развитие и каза, че е грешка образователните системи да се фокусират върху групите, а не върху отделните ученици и студенти.

х
Снимка: iStock

Не пропускайте нашия раздел "Оферти", в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти