"Жената, която търсеше любовта" от Ивинела Самуилова

"Жената, която търсеше любовта" от Ивинела Самуилова
Снимка: netinfo

"Трябва не да търсиш любовта, а просто да откриеш преградите в себе си, които си издигнал срещу нея."
Руми

 

Това е мотото на третата книга на Ивинела Самуилова – българската писателка, която с оригиналните си идеи и неподражаем стил в последните две години се превърна в един от най-предпочитаните автори за читателите с интерес към литературата за себепознание.

"Жената, която търсеше любовта" е третият роман на авторката. След пътя на чудесата Ади, любимката на хиляди читатели героиня от книгите на Ивинела Самуилова "Животът може да е чудо" и "Ако животът не е чудо", сега поема по път, който вълнува всеки от нас. Пътят на любовта.

За да открие любовта, Ади ще трябва да прозре отвъд мита за "идеалния" партньор – онзи нереален, но непременно "някой по-добър", който ни чака зад ъгъла. Да мине отвъд издигнатата в култ роля на секса като основен фактор за щастието в отношенията. Да  надскочи лозунгите на съвременното потребителско общество от типа на „защото го заслужавате”, с които автентичното чувство се подменя с дребни удобства. Да потърси любовта отвъд навика и сигурността.

В характерния си стил, със забележителна лекота, Ивинела ни провокира да погледнем дълбоко в себе си, за да открием вътрешните бариери, които сме издигнали срещу любовта. С помощта на "Горния", който ѝ праща странни сънища, на психолога Алексей, който ѝ дава необикновени задачи, на възрастен градинар, последовател на учителя Дънов и на откровенията на една монахиня, Ади ще успее да извърви пътя до сърцето си и да открие там любимата и любещата. И да разбере, че понякога истинското чувство не идва с фойерверки и топовни залпове, а тихичко се промъква в сърцето ни, в очакване да узреем за тайнството на любовта.

Издател на книгата на Ивинела Самуилова отново е ИК "Хермес". Романът може да бъде намерен в книжарниците в страната от 14 юни.

За автора:
Ивинела Самуилова е автор на романите „Животът може да е чудо” и „Ако животът не е чудо”, които бързо се наредиха сред най-търсените заглавия на българския книжен пазар. По думите на читатели, книгите на Ивинела Самуилова са „завладяващи и провокиращи”,”жизнени, побуждащи и мотивиращи”, „не робуват на клишета”, „действат като терапия”, „променят отношението към живота”, „зареждат, учат и вдъхновяват”.
Семинарите, които авторката организира съвместно с прототипа на главния герой на романите –
психологът Алексей Бъчев (автор на Edna.bg), в момента са едни от най-популярните живи форуми за себепознание.

Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в гр. Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има и редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология.
Ивинела е и учредител на фондация “Кларитас”. Една от основните дейности на организацията е свързана със съхраняване и популяризиране на българския музикален фолклор. В момента авторката работи по литературен проект с участие на млади хора, с цел да провокира и подпомогне творческото осмисляне на житейските им избори, отвъд условностите на матрицата.
Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти