Завръщат ли се горещините и какво време ни очаква до края на юли?

жена лято
Снимка: iStock

Преди обяд днешният петък ще бъде слънчев, пишат от Darik News. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. След пладне в източната половина от страната ще духа до умерен югоизточен вятър, докато на запад ще е почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Още материали на лятна тема четете в нашия раздел ЛЯТО 2019 >>>

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 18.

През почивните дни, на 27 и 28 юли, ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони в западната половина от страната ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Температурите в събота ще се повишат с още градус-два и максималните ще са между 31 и 36 градуса, по-ниски по Черноморието.

жена лято
Снимка: iStock

Времето през следващата седмица в температурно отношение няма да се промени особено. Не ни очакват горещини. Даже в отделни дни температурите особено във високите полета на Западна България ще бъдат между 25 и 29 градуса. Няма да има типични за края на юли горещини.

След 3 август се очертава по-продължителен период на слънчево и типично лятно топло време. В перспектива се очаква атмосферата на Балканите да се стабилизира.

Още материали на лятна тема четете в нашия раздел ЛЯТО 2019 >>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти