За всяко нещо си има причина

За всяко нещо си има причина
Снимка: netinfo

Мария Николова

Имали ли сте някога усещането, че още преди да се случат в живота ви, някои от събитията сякаш “им е било писано” са се осъществят.

И дори трудните периоди в личен и професионален план са имали своето висше обяснение, когато сте разсъждавали над тях, след като вече са преминали.

Това си има своето логично (или не чак толкова) обяснение и то е, че за всяко нещо на този свят си има причина…

Няма случайни срещи, няма случайни знаци от съдбата, няма случайно щастие и тъга, няма случайна болест или мисловна грижа, няма случайна загуба или ново предизвикателство, няма случайни промени…

Забелязали ли сте как понякога нещо в живота ви се случва с лекота, без въобще да ви създава неприятности и усилия? А друг път - колкото и напъни да правите, за да сбъднете целта си, да не успявате да я постигнете…

Случва се така, защото съдбата има уникален план за нас и чрез мъничките “побутвания” в правилната за нас посока ни движи напред, там където всъщност трябва да се намираме, там, където ще ни бъде най-добре за този момент от житейския ни път.

Понякога, когато се сблъскаме с провала, често се самоупрекваме за неуспеха. Това обаче трябва да възприемем като малка симпатична случайност, която ни направлява към щастието.

И в такива мигове, имаме два начина да изживеем остатъкът от живота си - единият е вярвайки, че правим грешка след грешка и съдим жестоко себе си за изборите, които осъществяваме; и вторият - да си внушим, че всичко в този свят се случва с причина. И ние трябва да се доверим на плана, който Вселената има за нас.

Всъщност, всеки проблем е урок. И разрешаването на такъв, ни прави още по-емоционално интелигентни.

Всички малки ежедневни неща, които изживяваме, всъщност ни отвеждат до нещо по-могъщо и значимо.

Животите ни са съвършено преплетени в един гениален пъзел, в едни усукани помежду си нишки. Зад всяка случка стоят милиони частици, прашинки, един малък атомен взрив, който създава конкретната минута - когато намираме мечтаната работа, когато срещаме любимия си човек, когато постигаме отдавна жадуван успех.

Затова следващият път, когато усетите, че сте имали и обичали нещо скъпо и ценно в живота си, още преди дори да сте си помислили за него и сте го случили, знайте, че това не е случайно.

За него си има причина и тази причина сте самите вие и планът, който съдбата има за вас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти