За шапка или чадър: какво време ни очаква до края на седмицата?

жена лято
Снимка: Getty

През днешната сряда ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в западните и северните райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки и слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, пише Darik News по прогнозата на НИМХ.

Слънце и високи температури в сутрешните часове и до обяд, а облаци, превалявания с гръмотевици и бури - следобед и привечер. Тези характеристики остават в сила и в следващите днипоне до края на седмицата. На места ще падат интензивни локални валежи, вятърът временно ще се усилва. Не са изключени и локални градушки. В различните дни до края на седмицата тези процеси ще са с различна интензивност, затова е важно да се следят краткосрочните прогнози.

В неделя срещу понеделник от северозапад ще нахлуе малко по-хладен въздух и на места отново ще има гръмотевични бури. 

Вторник и сряда следващата седмица се очертава стабилизиране на времето, заради по-високо атмосферно налягане над Балканите, тогава почти не се очакват валежи, а и дневните температури ще се повишат.

време месец май
Снимка: Istock

Следващият четвъртък и петък, отново под влиянието на проникващ от северозапад по-хладен въздух, ще има условия за гръмотевични бури.

В последните няколко дни на юни ни чака време с повече слънце, чертаят в момента синоптичните модели.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти