Създадено за Doppelherz

За моите приятели – бактериите

За моите приятели – бактериите
Снимка: iStock

Бактериите са най-добрите приятели на жената. Да, правилно прочетохте и не, не сме си загубили ума.

Благодарение на бактериите тялото ни функционира правилно. Бактериите ни помагат да разграждаме храната, която ядем, за да се превърне в гориво за мозъка и мускулите ни. Благодарение на бактериите се справяме с отпадъчните продукти от храносмилането и пак благодарение на бактериите се чувстваме добре в тялото си.

За съжаление, балансът между добрите и лошите бактерии в тялото се нарушава прекалено бързо. Впрочем, ние самите имаме значителен принос за разрушаването на този баланс.

Колко пъти например започвате деня направо с кафе? Или ядете набързо и на крак, защото все имате да правите нещо по-важно от това да се погрижите за тялото си?

Снимка: iStock

И колко пъти се опитвате да затрупате топката в корема, породена от страх и притеснения, с цяла кутия сладки или сладолед?

Всички тези недостатъци на съвременния начин на живот – непълноценно хранене на бързо, живот на високи обороти, несигурност и притеснения – всички те нарушават крехкия баланс на полезните и вредните бактерии в организма.

А когато лошите превземат територията, негативните последици не закъсняват:

- храната не се усвоява правилно и се лишавате от полезни витамини и минерали

- коремът се подува и е нередовен

- зачестяват главоболията

- повишава се нервността и чувството за отпадналост

- задържате вода и се чувствате тежки

- влошава се състоянието на кожата

Затова е наистина важно да се грижим за бактериите си по най-добрия начин. Казваме „бактериите СИ“, защото преди няколко години беше категорично доказано, че всеки от нас има уникален микробиом – съвкупността от микроорганизми, които живеят върху и в тялото ни и ни поддържат здрави.

Снимка: iStock

Така че приемете бактериите си като вашите най-добри приятели и се постарайте да им осигурите комфорт, за да живеят в мир, а не да са непрекъснато заплашени от атаките на лошите бактерии.

В тази „мироопазваща мисия“ ще се притече на помощ и Допелхерц актив със своя ЛактоПро пробиотик за регулиране и поддържане на чревната микрофлора.

ЛактоПро съдържа 4 милиарда млечнокисели бактерии и бифидобактерии, важни за регулиране и поддържане баланса на чревната флора и за добро състояние на стомашно-чревния тракт. Освен тях, стомашно-устойчивите капсули транспортират до червата инулин – важен субстрат за развитието на пробиотичните бактерии, за по-добро храносмилане, витамин В2 за поддържане на нормално състояние на епитела вкл. и на лигавицата на червата  и витамин В6 за нормална функция на имунната система.

а
Снимка: DoppelHerz

Освен че възстановяват баланса в чревната флора и помагат на добрите бактерии да надвият лошите, пробиотиците на Допелхерц се произвеждат с нулев въглероден отпечатък. Това  означава, че каквото количество въглеродни емисии са отделени при производството, такова количество въглерод е усвоено чрез различните еко-кампании на Допелхерц за опазване на природата.

а
Снимка: Doppelherz

Така можете да сте спокойни, че запазвате баланса на всички нива в биосферата – вътре в нас и в света на около, защото само така можем да сме истински здрави.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти