За една истински здравословна кухня

За една истински здравословна кухня
Снимка: Thinkstock

Ако искате да въведете в живота си здравословен режим, започнете първо от кухнята. Това е мястото, където приготвяте храната си, затова то изисква най-много внимание.

Като начало направете едно хубаво почистване на всички шкафове. Отървете се от ненужната посуда – всякакви чашки, чинийки, вилички и лъжички, които са ви останали от някакъв комплект и просто вече не ги ползвате, но ги държите, защото си мислите, че някога могат да ви подрябват.

След това се насочете към подправките. Проверете срока на годност на всички и изхвърлете ненужните или вече изветрялите.

Най-добре ще е да държите подправки, брашно и паста в специални бурканчета, за да запазят аромата си и да сте сигурни, че няма да се разсипят и да изцапат или да бъдат нападнати от молци.

Следващата стъпка е да се сдобиете с подходящи уреди, които ще ви помогнат да следите по-добре количествата храна, които приготвяте. Електронната везна е задължителна за всички на диета, както и различните кани и чаши с отбелязани мерни единици на тях.

Пасаторът също може да ви свърши чудесна работа, като направи приготвянето на пюрета, крем супи и други кремчета лесно като детска игра.

Преровете всички шкафове и чекмеджета са скрити вафли, солети, чипс и други подобни. Ако искате да свалите килограми и да живеете по-здравословно, ще трябва да се лишите от тях и да ги заместите с плодове. Сложете купи и фруктиери, отрупани с ябълки и няма да сбъркате.

Дръжте всичко чисто, особено що се отнася до дъските за рязане. Те се надраскват лесно при рязане на различни неща върху тях и после тези цепнатини се превръщат в чудесно място за развъждане на бактерии.

Дръжте винаги пълнозърнести спагети някъде в кухнята. Те се готвят бързо и лесно, а в комбинация с доматен сос и настърган кашкавал се получава вкусна и бърза вечеря, много по-удачна, отколкото да изкарате някой полуфабрикат от хладилника.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти